to do

In elke kamer ligt een map met informatie over onze B&B, de omgeving, adressen, openingsuren, tips voor trips … Als je een verblijf boekt, kan je deze map digitaal verkrijgen. Zo kan je al eens kijken wat Jennekenshof en Aarschot te bieden hebben. Laat ons op tijd weten wat je wil doen, en wij regelen het voor je. Dit is alvast een tipje van de sluier:

eten

In Aarschot zijn er tal van restaurants, brasserieën en cafés. Kort bij Jennekenshof vind je ‘De Moedermeule’. Hier serveert men nieuwe en originele streekgerechten zodat toeristen een goed beeld van de streek krijgen. Meer info vind je op www.moedermeule.be.

ontdekken

Het centrum van Aarschot ligt op amper 5km van Jennekenshof. Ontdek de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekerk met haar speklagen, het Begijnhof, ’s Hertogenmolens, de Sint-Rochustoren, de Grote Markt met woningen in Vlaamse neorenaissancestijl, de Orleanstoren met prachtige panorama’s over de Hagelandse vlakten…
Meer informatie over onze mooie stad kan je vinden op
* http://www.toerismeaarschot.be
* http://www.toerismehageland.be
Of bezoek het Kasteel van Horst, de abdij van Averbode, Scherpenheuvel, … Jennekenshof is ook de ideale uitvalsbasis om Leuven, Brussel, Averbode, Scherpenheuvel, Diest, ... te verkennen.

wandelen

Tussen de glooiende heuvels van het Hageland ligt het wandelparadijs van Aarschot verscholen. Alle vergeten stukjes natuurschoon zijn toegankelijk gemaakt. De beukenbossen met hun rode ijzerzandstenen bodem en de panoramische vergezichten zullen elke wandelliefhebber zonder twijfel kunnen vergenoegen. Sinds kort is er ook een wandelnetwerk Hagelandse Heuvels.
Onze B&B ligt vlak bij knooppunt 158.
Meer info vind je op volgende sites:
* http://www.wandelroutes.org/wandelroutes-vlaams-brabant.php
* http://www.routeyou.com/home.nl

fietsen

B&B Jennekenshof ligt vlak bij fietsknooppunt 5 en 63. Ben je onderweg een regenbui tegen gekomen?! Vraag gerust of de natte kleren even in de droogkast kunnen. Je kan ook altijd een lunchpakket bestellen. Het zal op je fietstochten snel duidelijk worden: het Hageland is op de eerste plaats genietland. Er is altijd een zitbank of een picknickplekje in de buurt om de rust tot je door te laten dringen.
Deze routes hebben we zelf uitgetest en zijn warm aanbevolen:
* naar Leuven: 46 km (afstand B&B tot knooppunt meegerekend)
* naar Scherpenheuvel: 34 km (afstand B&B tot knooppunt meegerekend)
Meer info:
http://www.vlaanderen-fietsland.be
http://www.fietsroute.org

 

welnessen

Spring je graag na een warme sauna onder een koude douche? Of heb je zin een een deugddoende massage? Met dit welnesscentrum werken wij graag samen: http://www.carpe-diem-aarschot.be/

wijnen

Proef de heerlijke Hagelandse wijn uit de wijngaarden van de Wezemaalse bergflanken.… Zin in een wandeling op de Wijngaardberg gevolgd door wijnproeverij?
Meer informatie vind je op www.steenenmuur.be

bruine wolven

Bruine Wolven in Aarschot? Neen, dat niet. Maar wel de heerlijke streekbieren ‘Wolf’ en ‘Aarschotse Bruine’. Brouwerij Lupus maakt het Wolfbier op ambachtelijke, professionele wijze. De Aarschotse bruine is terug van weggeweest. Want in Aarschot hebben ze het verloren gewaande stukje erfgoed nieuw leven ingeblazen.

Reserveer bij ons uw bierarrangement 'geen klein bier':

  • streekbiertje als welkomstdrank
  • 1 overnachting met uitgebreid ontbijt
  • driegangenmenu in de Moedermeule, Gelrode (drank niet inbegrepen)
  • pakket met streekinfo
  • fiets- en wandelkaarten beschikbaar
  • onze B&B is nummer 18 op de 'Bierseizoenenfietsroute'
  • 135 euro voor 2 personen
  • dit aanbod is geldig tot 30 september 2013.

belevenementen

Evenementen beleven in Aarschot? Geen probleem! Op de site www.aarschot.be/uit-aarschot vind je een uitgebreid kalender. Ook op www.toerismehageland.be/evenementen.php staan interessante tips.